Zimsko usposabljanje DZRJL

V nedeljo smo imeli planirano usposabljanje za uporabo Lavinske Lopate in vodenje krpljaške enote v svežem snegu. Zvit gleženj, tople nižinske jame in smučarska sezona so pripomogli k temu, da sva se usposabljanja udeležila le dva, Matic in Špela.

Od tega je imel eden grozovitega mačka, druga pa prazen ruzak. Posledično se je druga naučila vodit krpljaško enoto, prvi pa, da je alkohol slab za telo. Z Viševnika je pihal topel veter in sneg je imel konsistenco prezgoščene marmelade. Plazeke (t.j. majhne plazove) sva srečala, a nobenega doživela.

Z učenjem tehnike uporabe LL sva začela po določanju lege jame, glede na okoliško topologijo in visoko floro. Še dobro da sva malo zgrešila, tako do Trubarja zdaj vodi rov z ovinkom, kar upajmo, da bo preprečilo zasneževanje. Po uspešnem lopatanju sva ugotovila, da so Kamniške ožarjene z zahajajočim soncem, polna luna in meglice v temnih Pokljuških gozdovih pa so ustvarjale magično vzdušje.

V solzah ob zavedanju, da nimava fensi fotkiča in bo omenjeni pogled ostal le za naju, svet pa bo prikrajšan za najjaćo fotko leta, sva zapustila izkop in se odkotalila v dolino. Natakarji v Leščanu so zakon, picopeki pa še bolj. Le dostava naju je zmotila, sva izvedela, da ne dostavljajo pod Viševnik?!

 

Špela