Ženske osvajamo Trubarja

V četrtek 4.12.2014 se je pisala zgodovina – v Trubarju je prvič potekala pretežno ženska akcija. Aja in Špela sva se v ledenem dežju odpravile na Pokljuko, za okras sva zraven vzele še Garmina. Nekje na 1600 m.n.v. je bilo snega preveč za gazit, Garmin je obul krplje, midve pa sva gazili do kolen, če se nisva ravno v ruševje ugreznili. Do jame smo rabili 3h in se v rekordnem času preoblekli – snežilo je. Spakirali smo vse tiste kilometre štrika in po 2h bili na delovišču. Vode v jami je bilo dosti manj, kot na zadnji akciji.

Garmin je opremljal šaht kjer smo zadnjič ostali, midve sva merili. Ker sem se skregala z dlančnikom, sva ga izmerili dvakrat. Šaht je skupno globok okoli 100 m (52 m je novih). Konča se s s podornimi bloki med katerimi je luknja, skozi katero piha (kup karfiol). Za ožino pada kamen novih 20 m globoko. Na novem delovišču rosi, v globinah se sliši voda. Višje v breznu prileti iz desne še nov šaht in meander z vodo. Ko sva drugič skoraj do konca izmerili brezno so vse meritve SPET izginile. Bila sem že v fazi, ko po navdihu klikaš karkoli in nekako so se spet pojavile. Aja je zato mogla spet v šaht, da dokončava zadevo. Mojih neumnosti še ni bilo konec. Skuhala sem namreč še JUHO. 1/2 vode + 1/2 Zale z okusom + gobova juha + premočan ogenj. Garmin je prvi in edini požirek spljuval ven in moledoval za karkoli, kar bi popravilo okus. Aja je bila prepričana, da nič na svetu ne more biti tako neužitno. V kulinaričnem šoku je s solznimi očmi poskušala zbrati voljo, da pogoltne, pa jo je Garmin nadrl naj zaboga že izpljune. Z dna posode smo naštrugali lep kupček oglja.

Pogledat smo šli še v vzporedno brezno, ki smo ga našli na zadnji akciji. V njem smo po 20m globine zaznali močno potrebo po neopren sekciji. Brezno se močno razširi, podna ne vidiš, notri pa pade en kamin iz katerega ščije po celem šahtu.

Na poti ven smo ugotavljali kakšen vremenski disaster nas čaka. Veselje ob pogledu na zvezdnato nebo in ogromno luno je bilo neznansko. Odkotalili smo se do avta in bili ob pol3 v Lj.

Špela

Ključne besede: , ,