Tri srca

Med vikendom od 9. – 11. septembra smo organizirali manjši tabor na Snežniku z namenom širjenja spodnjih delov Brezna treh src. Zbrali smo se v petek zvečer ob ognju na standardni lokaciji v bližini jame. Ob dobrotah smo snovali plane za naslednji dan.

Zjutraj je prva delovna ekipa ugotovila, da nam v kompletu visoko tehnološke vrtalne opreme manjka ključni del – to je adapter za vrtalko. Na srečo Diba še ni krenil iz Ljubljane tako, da je moral spotoma še na ferajn po manjkajoči kos.

Z rahlo zamudo smo torej šli v jamo. Oblikovali smo tri delovne ekipe (Teo in Ikarus, Marina in Flis ter Diba in Špela), ki so se v jamo spustile nekaj ur ena za drugo. Na poti navzdol smo preopremili dve stopnji in hitro prišli do delovišča. Nadaljevali smo z deli na sluhovodu, ki pa niso potekala ravno sanjsko saj je skala precej sitna …. prostora pa tudi ni veliko, da bi kaj postoril z macolo in majzlom. Na koncu nam je uspelo priti do ovinka v sluhovodu kar pomeni, da bi bili še z eno akcijo v principu skozi.

Medtem, ko so delovne ekipe širile sluhovod, se je v brezno spustila tudi fotografska ekipa (Matija, Teja, Darja, Domagoj in Uroš) in poslikala spodnji del jame, zunanja ekipa (Grega in Marjan) pa je na površju preiskovala doslej še nepregledane terene. V soboto so se nam pridružili še David, Ester in Andrej. V nedeljo dopoldne smo tabor pospravili in se po postanku v piceriji odpravili domov.

Velika hvala Andreju za zelenjavo ter Staremu za virtuozno delo z motorko.

Zapisal Uki prosto po Ikarusovem poročilu.

Foto: Uroš Kunaver z Darjo Kolar, Domagojem, Tejo Čeru in Matijem Perne.

DSC_2991-1-2_m

DSC_2986-1_m DSC_2984-1-2_m

DSC_2995-1_m DSC_3005-1-2_m

DSC_3007-1-2_m

DSC_3010-1_m DSC_3018-1_m

DSC_3023-1_m DSC_3024-1-2_m

DSC_3032-1-4_m DSC_3040-1-2_m