Spogledovanje z Revolucijo

V soboto smo se ponovno odpravili v Trubarja. Brez zunanje ekipe akcija verjetno ne bi uspela. Marina, Katarina, Nataša, Stari, Marjan in Uroš so pomagali do vhoda spravit večino robe. Snega je bilo v spodnjih delih kar precej, tako da smo s težavo prigazili do vhoda.

V jamo smo šli v dveh ekipah. Aleksandra in Garmin sta šla do dela Cerkvena ordnunga, kjer sta širila in namerila okoli 35 m novega poligona. Ostali – Beti, Aja, Yuri in jaz, smo šli pa pogledat kam gre Revolucija – brezno za katerega vemo že kar nekaj časa.

Med tem, ko sta šli prvi dve po štrike v Palčico, sva midva začela z opremljanjem. Po kakih 20 m se revolucija ustavi na križišču, kjer gre brezno naprej v Republiko (videti je bilo štrik). Kamenje, ki je letelo med opremljanjem je bilo slišati tudi v Palčici, kar potrjuje, da se ta poveže v Republiko.

No, drugi odcep je šel v ozek meander, ki je postal prehoden šele po posredovanju kladiva. Po kakih 15 m se je odprl v večji prostor z več vzporednimi brezni. Zadeva ima tudi nekaj vode. Smer tega dela je severo-vzhod. Do konca ga nismo uspeli izmeriti, ker je crknil DistoX. 🙁 Vseeno smo dobili dovolj, da je jama sedaj daljša od 3 km.

Poleg treh kilometrov imamo tudi novo, odprto nadaljevanje. Sicer obstaja varianta, da se bodo brezna povezala v Anarhijo, vendar bo več pokazal čas.

Ključne besede: , ,