Sneguljčica in 7 palčkov

V soboto 14.2.2015 smo se ponovno odpravili v Trubarja. V jamo smo šli: Beti, Golob, Škamp, Kivi, Goldi, Flis, Garmin in Diba. Kdo je sneguljčica prepuščam presoji posameznikov.

Zapodili smo se v tri dele jame. Golob in Goldi sta pregledovala vhodne dele in iskala morebitno povezavo s Platonom. Žal se je večina možnosti povezala nazaj v Trubarja ali pa postala preozkih.

Garmin, Škamp in Kivi so šli v dele Cojones av. in izmerili ter opremili do meandra, ki se nadaljuje, vendar so ostali brez vrvi. Namerili so 209 m novega poligona.

Preostali smo odšli do konca opremiti brezno, kjer sva zadnjič obvisela s Špelo. Vmes smo napeli tendo, ki sedaj omogoča suh prehod “slapa” v Anarhiji, ter preopremili prečko. Brezno se je zaključilo po 30 m. Prišli smo na zasuto dno, iz katerega je (skozi vsako malo večjo špranjo) močno pihalo. Nismo se uspeli do končno odločit, kje je najprespektivnejše nadaljevanje, smo pa zožili izbor na dve možnosti. Namerili smo 57 m novega poligona.

Iz jame smo zadnji prišli okrog polnoči. Nekaj pred drugo zjutraj smo bili že na pustni žurki v Zatrniku, okrog treh pa pihali na Bledu.

Ključne besede: , ,