Podelitev nagrade Viljema Puticka za leto 2016

Pozdravljeni,

V torek, smo v organizaciji DZRJ Ljubljana podelili 12to nagrado za največji dosežek v Slovenskemu jamarstvu.

Putickov kipec (letos z izjemno biro lešnikov)in glavna nagrada v višini 1000 E, sponzorirana od strani podjetja Treking šport d.o.o., je že tretjič odšla v roke JSPD Tolmin in ICCC London za njihovo izjemno in vztrajno delo na sistemu Migovec. Tokrat so se na razpis prijavili s “samo” 2 km novih rovov, kar je najdaljšo jamo v Sloveniji podaljšalo na 37.2 km. Poleg zmagovalne smo letos prejeli še tri prijave, in sicer:
– JK Črni Glab Prebold in ŠJK Poldasica Topolščica z jamo Veternica
– JK Novo Mesto z jamo Čaganka in
– KŠJK Speleo-siga Velenje z jamo Huda luknja pri Gornjem Doliču

Lepa hvala vsem ki ste se udeležili podelitve, komisiji v sestavi Uroš Herlec (oddelek za montanistiko, NTF), Mihael Rukše (JK Novo Mesto), Franci Gabrovšek in Bojan Otoničar (IZRK ZRC SAZU Postojna) ter Bogomir Remškar (JK Danilo Remškar Ajdovščina).
Hvala Gregorju Pintarju in podjetju Treking šport za vztrajno sponzoriranje nagrade ter ,seveda, vsem prijaviteljem brez katerih zadevo ne bi izpeljali.

Glede na začetek leta 2017, se nam obeta zelo zanimivo leto. Zato si upam trditi, da bo “nesrečna” 13. Nagrada Viljema Puticka izjemna in vas vnaprej pozivam k sprotnem dokumentiranju vašega dela in oddaji izdelkov na razpis o katerem boste pravočasno izvedeli več.

Lep pozdrav v imenu DZRJL,
Teo Delić