Kanin 2016

Kot se za prave slovenčke spodobi smo šli na svoj stalni kamp, zasedli svoje stalne parcele, popravljali škarpe in širili infrastrukturo (poslušajte Šaleharja za več informacij). S to razliko, da smo to počeli med škrapljami in brezni, brez tekoče vode in kar je še takšnih ugodnosti. Smo pa imeli, to pot delujoč, agregat. Člani so vpadali in odpadali sem ter tja, daleč najbolj herojski vpad je bil križev pot iz Bovca do kampa peš v dežju, ki sta ga izvedla Darja in Domagoj, dve osebi s 3.5 ruzaki. Doživeli smo orkansko burjo, ki je odvzela dom članu ali dvema. Sem ter tja se je pojavil tudi kak obisk, med drugim poljske delegacije, ki se je zavlekel do primernih jutranjih ur. Imamo novo mizo spora, nove temelje in rahlo zdelano tendo, ni kaj, Kamp Matica je še eno leto uspešno služil in že čaka prihodnji tabor. Pa še povzetek jamarskega dela:

– 9 novih čurk, od tega ima ena koto vhoda 2421 mnv (brezno nad meliščem tik pod Kaninom, tistim ki se vsipa v neko ogromno jamo. Brezno gre ob snegu naprej, ima prepih, šli smo samo do -30 m).

– Kranjčeva ta nova, ki ni več čurka, z 179 m poligona in 143 m globine ter gre naprej.

– Surovka ima novega 191 m poligona in 21 m globine, skupno je zdaj dolga 1786 m in globoka 406 m. Na najgloblji točki nas je ustavil velik sifon, ves orkanski prepih gre v kamin, kjer nam do nadaljevanja manjka še 10-20 m plezarije.

– P4 ima novega 229 m poligona in 176 m globine, skupno 1233 m poligona in 650 m globine. Po divjih širjenjih in mnogih človeških žrtvah smo prebili ožino in dokazali, da jama ni od muh. Podor na dnu zadnjega brezna nas je usmeril v okna, prepih pa nam daje volje, da bomo še kdaj šli tja.

– Preopremljen je štrik pod Adrenalino v Reneju (natrgan je cel štrik enakomerno na cca 0.5 m dolžine, upam da lastnik dotični krol ali pantin uporablja le še za britje in ne več za lupljenje štrikov). Mimo tabora se je tako ali drugače prikotalilo vsaj 36 članov, polčlanov in priveskov, verjetno še kak več. Vse umnosti in neumnosti iz knjige modrosti pa lahko preberete v naslednji številki GP.

Zapisala: Špela Borko

Fotografije si lahko ogledate na tej povezavi.