Bivakiranje v Pokljuki

V petek, 4.7.2014 popoldne smo se v dveh rundah zapodili v Trubarja – prijetno obloženi s spalkami in hrano za dva dni. Jerca, Garmin, Gilly in Diba smo do bivaka prispeli okrog 11h. Sledila je večerja in prva nočitev v luksuzni namestitvi – Penthouse. Bivak se nahaja nekje na 500 m globine in se tekom noči segreje na prijetnih 7 stopinj. Kar se kulinaričnih specialitet tiče, smo večinoma preizkušali kaj vse paše h kuskus-u (juhe,špageti, makaroni, kava, …).

Najbolj učinkovito bi bilo, če bi se lotili plezanja kamina na dnu jame (15 min stran od bivaka), a ker smo lene riti, smo se zapodili v najbližji šaht pri Penthausu. Najprej se je preplezala 20 m stopnja, ki ji sledi fosilno pobočje večjih dimenzij, nato pa je sledila 15 m stopnja. Ker je bila ob prelomna skala precej slaba, je vzelo plezanje cel dan. Rov nad preplezanim šahtom je na žalost vodil gor vodno, nad meander, ki vodi do bivaka.

V nedeljo smo izmerili nove dele (cca 100 m poligona), jama bo/že ima počasi 2 km poligona, bo potrebno malo meritve združit :).

Ven na mrak in soparo smo prišli v nedeljo zvečer po 49 urah teme.

Ključne besede: , ,