Jamarska šola 2003

V soboto smo v ambientu Rakovega Svetega Kancijana končali jamarsko šolo Jesen-Zima(-Pomlad) 03/04. Teoretični del izpita je potekal pred cerkvijo že omenjenega patrona, praktični pa v stenah pod njo – tam je namreč precej dober poligon za take reči. Izpitno komisijo smo sestavljali Bina Bergant, Franček Gabrovšek, Tomaž Miklavčič, Gregor Pintar in Dušan Tominc.

Fenomen letošnje šole je, da se je uvodnega predavanja udeležilo osem style tečajnikov, VSEH (istih) osem se je udeležilo velike večine predavanj in akcij, tudi izpita se je udeležilo VSEH osem, VSEH osem pa je uspešno opravilo končno preizkušnjo.

Poročal Franček.

Poročilo z izpitov za naziv »jamar pripravnik« dne 18.10.2003 v Močilniku

Kot del zaključka jamarske šole smo dne 18.10.2003 v Močilniku organizirali izpit za pridobitev naziva »Jamar pripravnik«. Kandidati so morali pokazati znanje vrvne tehnike s preplezanjem poligona, ki je vseboval prečnico, tri prepenjališča in vozel na vrvi. Teoretično znanje iz varstva jam in prve pomoči so morali pokazati na točkah ob vadbišču. Ena točka je bila namenjena preizkusu znanja iz poznavanja vozlov.

Izpitno komisijo so sestavljali: Matjaž Pogačnik, – vrvna tehnika, Martina Bergant – prva pomoč, Dušan Tominc – vozli, Matej Dular – varstvo jam.

Izpit je uspešno opravilo 6 kandidatov oz. kandidatinj. Zaradi nezadostnega poznavanja vrvne tehnike izpita nista opravila 2 kandidata.